Träfönster

Träfönster

Med Lammin trä fönster kan du bygga nytt eller värna om gamla byggtraditioner med moderna produkter. Lammin Träfönster är ett lämpligt fönster för såväl nybyggen som renoveringsobjekt, där du förnyar fönstren men vill behålla samma stil som på de gamla fönstren. Detta är ett unikt fönster som är utvecklat för äldre hus. Att bibehålla den gamla charmen. Men inte utan nya teknologi. Alla detaljer är i trä, men karmens bottenstycke är bekläd i aluminium och det är gjort inte utan anledning men med tanke att precis den här delen i fönster påverkas maximalt av vädret och fukt. Och precis där fästas fönsterblecken.

I våra Träfönster monteras fönsterblecken lika som på alla våra fönster - med ett unikt system, utan några fäster alls. På det här sättet förlänger vi liv av fönster i bottenstycke. För att bibehålla den gammaldags utseende har vi tänk även på spröjs. Och fönsterspröjs av Trä fönster ytterbåge är äkta. Och det betyder att varje fördelade glasyta i ytterbågen är separat enhet som sättas in i fönsterspröjs. Trä kan ytbehandlas och färgsättas i enlighet med kundens planer.

Har fönstren bra ljudisoleringsförmåga?

Den utmärkta ljudisoleringsförmågan i Lammin fönster gör att alla extra ljud hålls på utsidan. Med omsorgsfull tätning, olika tjockleksalternativ för karmen och tjockare glas kan Lammin garanterar boendekomfort även i områden med mycket trafik eller annat buller. Om du vill kan du välja ett laminerat glas för de yttra bågarna eller ett glas specialdesignat för att ge bästa ljudisolering.

Vad det är för tätning?

Karm- och fönsterbågskonstruktionerna är stabila och tack vare dem har både innerbågens och karmens fals utrymme på 10 mm för specialtätning. Spårtätningen fortsätter oavbruten också runt bågens hörn. På vitmålade produkter är tätningen vit och på andra svart.

 

Aluminiumprofiler och deras ytbehandling

Den mest utsatta fönsterdel för regnvatten i ett träfönster är karmbottenstycke. I Lammin träfönster har vi skyddat den delen med aluminiumprofil, för att underlätta montering av fönsterblecken samt att förlänga livslängd för den karmdelen. Aluminiumprofilerna har gulkromatering som bottenbehandling och pulverlackering som ytbehandling enligt RR- eller RAL-nyanser.