Skjutdörrar

Välj slitstarka glasskjutdörrar med träyta eller aluminiumbeklädda

Lammin sortiment består av två träramsdörrar:

• en aluminium ILOA –aluminiumbeklädd skjutdörr i glas

• en trädäckad ILO –glasskjutdörr

Med Lammin ILO –glasskutdörrar kan du bygga den skutbara fönstervägg du önskar. ILO –glasskutdörrens formspråk är vackert och tidlöst stiligt. Materialet i ILO – kollektion är furu. Med Lammin ILOA –glasskutdörr kan du skapa den rörliga fönstervägg du själv önskar. ILOA –sortimentets stomkonstruktion och inneryta är av furu och utsidan är aluminiumbeklädd. Tillsammans med en glasskjutdörr kan du skaffa fasta MEK-A eller öppningsbara MSE/MSE-A -fönster som ingår i kollektionen. Dessa motsvarar varandra till sina tekniska egenskaper och har en likartad design. Den fasta delens isoleringsglaselement är i karmen utan separat ram och ljusöppningen är större än den rörliga delen.

Tilläggsutrustning

Insektsdörr som kan rullas åt sidan, med max. mått 1500 x 2450 mm. Insektsdörren kan fås som större 2-delad, 3000 x 2450 mm.

Skjutdörrar

gör att du enkelt kan kombinera inredningen i ditt hem och gården med varandra. Tillgång till terrassen är lättillgänglig från den öppna skjutdörren, vilket ökar komforten i hemmet. Skjutdörrar är också ett effektivt val för användning av utrymme.

Skjutdörren möjliggör en mångsidig platsanvändning.

Skjutdörrar är ett praktiskt val för en terrass eller balkong. Lammin glasdörrar ger dig gott om ljus inuti och gör det enkelt att kombinera utomhusytor med inredningen i hemmet. Särskilt under sommartid är skjutdörren bekväm att hålla öppen, till exempel under hela dagen då gångväg mellan interiör och gård är utan något hinder. Skjutdörren är bäst i trånga utrymmen. De kräver inte öppningsutrymme som gångjärnsdörrar, och därför är de perfekta för utrymmen där gångjärnsdörrar inte passar. På grund av sin stora glasyta kan glasdörren ge massor av naturligt ljus att komma in, vilket skapar en underbar känsla av rymd.

Dimensionering

• Bredd 1790–3990 mm

• Höjd 1890–2490 mm

• Karmdjup ILO - 200 mm, ILOA – 210 mm

• Karmtjocklek 64 mm/55 mm

• Tröskelhöjd 60 mm, varav träkarmens andel 45 mm och metallglidskenan 15 mm

Beslag och tätning

Terrasslåsning från insidan som standardbeslag. Vridhandtag och fingerdragskiva på utsidan. Matta färgalternativ mässing och silver. Beslag på och isoleringen av dörren bildar tillsammans en lösning som är utvecklad för krävande förhållanden. Tätheten och ljudisoleringsegenskaperna är av toppklass bland skjutdörrar. ILO -dörrars totala U-värde är 0,73 W/m2 K, men ILOA totala U-värde är 0,79 W/m2 K. Värmegenomgångskoefficienter av konstruktionen är enligt standarden SFS-EN 14351-1 + A1.