mse-a

Lammin MSE-A fönster

Det här fönstret är enklaste variant av hela sortiment som vi har, men inte den sämsta. Detta är ett trä/aluminium fönster som passar i alla hus lika bra som andra våra produkter. Dessutom går det att välja mellan kanter i innerbåge. Ni får välja mellan Pikant – som passar bra i äldre hus eller Elegant- som är mer diskret. Även här går att välja spröjs, men här, till skillnad från MSE fönster, limmas fönsterspröjs på yttrebåge från ut och insida. Går även att välja integrerade persienner med inbyggt system. Eller för varmare sommarkvällar kan man välja insektsnät som sitter i fönster. Då kan man nyttja frisk luft även när ni sover utan att oro sig om insekter som kan komma igenom öppet fönster.

I vilka färgnyanser kan man välja sitt fönster?

Ytor av trä- och aluminiumdelar kan bearbetas och tonas enligt kundens önskemål. Standard ytbehandling av trädelar sker på två sätt. I den målade kvaliteten bearbetas träyta med vit färg. Men i den laserade kvaliteten bearbetas ytan med färgnyanserad lack, med nyanser som honung, rött tall, ek, höstlönn, gammal tall, röd teak, teak, mahogny, valnöt, rosenträ, mörk valnöt, men man kan välja även färglös lack som bevarar trädets naturliga färg. Bearbetning av aluminiumdelar sker med hjälp av pulverlackerings metod i standardfärger: vit RAL 9010, ljusgrå RR21, mörkgrå RR23, mörkbrun RR 32. Men i alla fall är det kunden som väljer och även andra färg kan väljas enligt RAL och RR-kort.

Kan man vara kreativ i sitt val av fönster?

Självklart! Man kan fly från vardagen genom att välja t.ex. tvåfärgade fönsterbågar. På insidan kan fönsterbågen ha samma färg som de närliggande dörrarna, till exempel vit. Den yttre färgen kan vara grå eller någon annan som redan finns i andra delar av byggnaden.

Har Lammin MSE-A fönster bra värmeisoleringsförmåga?

MSE fönster är inåtgående fönster med två bågar och gångjärn i sidan, innerbågen är utrustad med dubbelt värmeglas och ytterbågen har planglas. Fönstren har U-värde 1,0 som uppfyller de grundläggande byggkraven. I Sverige har många hus fortfarande originalfönster som är 30 - 40 år gamla och deras u-värde ligger mellan 2 och 4,5 W/m 2 K (watt per kvadratmeter och kelvin). Så Lammin MSE-A fönster, med u-värde 1,0 passar perfekt. Förutom de utmärkta Lammin fönstrens värmeisoleringsförmåga uppfyller de EN-standarders kriterierna för regn- och vädertålighet samt vindtrycksbeständighet i bästa klasser.